Proudly Printed In Finland Nostettu

Fespa Finland on lanseeraannut Proudly Printed In Finland -merkin, joka on tehty vastuullisten jäsentemme markkinoinnin ja toiminnan tueksi. Se on myös vahva kotimaisen työn symboli. Päätös merkin luonnista tapahtui jo ennen pandemiaa, mutta nykytilanne teki lanseerauksesta entistä tärkeämmän ja erityisen sopivan. Jo ennen koronaa tutkimukset kotimaisuuden merkityksestä olivat positiivisia, mutta kotimaisuuden merkitys on korostunut ja noussut vuoden 2020 aikana täysin uudelle tasolle. Pandemia on saanut monet arvioimaan uudelleen ostopäätöksiään ja se näkyy kotimaisuuden kasvuna. Voikin sanoa, että kun ostat kotimaassa valmistettuja tuotteita ja kotimaisten yritysten palveluja, tarjoat työtä Suomeen. Tämä on koko yhteiskunnan etu ja vastuullista toimintaa. Useimmat meistä ovat jo viimeistään nyt havahtuneet siihen, kuinka suuri merkitys kotimaisen työn suosimisella on. Ei todellakaan ole yhdentekevää  ostetaanko materiaalit, palvelut tai tuotteet suomalaiselta yritykseltä vai muualta. 

 

Pelkkä suomalaisuus ei tietenkään tee tuotteestamme tai palvelustamme ylivertaista, mutta se kannustaa. Suomalainen työ on monella tapaa vastuullista, ja tämän me haluamme tuoda Fespassa esiin yhdessä jäsenyritystemme kanssa. Fespa järjestää mm. koulutuksia vastuullisemman toiminnan, ympäristöystävällisemmän tuotannon ja -tuotteiden edistämiseksi. Uskomme, että vastuullisuuteen ja ympäristön huomioivaan kehittämiseen panostaminen kehittää kykyämme kilpailla ja tuottaa suoranaisia kilpailuetuja. Yksi keskeisimpiä ajatuksia Proudly Printed In Finland -merkillä onkin juuri vastuullisuus ja ympäristön huomioinen, jonka merkitys tulee kasvamaan tulevaisuudessakin.


Merkin käyttämisestä päättävät jäsenemme itse, kunhan kaikki toiminta on merkin periaatteiden ja sääntöjen mukaista. Merkkiä kannattaa hyödyntää omassa markkinoinnissa ja kaikissa niissä kanavissa, joissa yritys haluaa näkyä. Fespa tukee jäsenyrityksiään merkin näkyvyyden ja tunnettuuden kasvattamiseksi mm. pitämällä rekisteriä ja viestimällä merkistä eri tahoille. Varsinaisen markkinointityön asiakasyrityksilleen tekevät luonnollisesti jäsenyritykset itse ja Fespa tukee siinäkin työssä tarjoamalla materiaalia jäsentensä käyttöön. Muistetaan myös tehdä Proudly Printed In Finland -merkistä viraali somessa levittämällä sanomaa kaikille kontakteillemme.  Nyt on erinomainen mahdollisuus ideoida ja toteuttaa!

Jos jokainen suomalainen ostaisi kymmenellä eurolla kuukaudessa lisää suomalaisia tuotteita tai palveluita, syntyisi 10 000 uutta työpaikkaa! Se on paljon! Ollaan ylpeitä siitä, että painamme ja tuotamme suomalaisia tuotteita suomalaisille! 

 

Lue lisää Proudly Printed In Finland -merkistä: 

Proudly Printed In Finland kuva

 

Janne Linnermo

Finnseri Oy

Fespa Finland hallituksen jäsen