Näin on tehty maailman sivu Nostettu

Sivukaupalla - näin painettiin ennen. Nyt painetaan erilaisille alustoille, erilaisille materiaaleille eikä todellakaan enää sivukaupalla. Markkina on pirstoutunut ja samalla vaaditaan yhä erikoistuneempaa osaamista. 

Maailmamme muuttuu kaiken aikaa visuaalisemmaksi, kuvaa ja kuviota pukkaa joka paikkaan. Asiat ja tiedot välittyvät nyt väreillä, kuvilla ja kuvakkeilla. Kaikki visualisoidaan. Sivutuotanto on muuttunut. Kaikessa tarvitaan disainia ja dekoraatiota. Monet entiset disainerien ja maalarien työt siirtyvät tietokonegrafiikan kautta  suoraan uusien erikoistuvien painokoneiden tulostettaviksi.

Samalla globaali ilmastohuoli tuo uudet materiaalit ja uudet julkaisualustat. Visuaalisen maailman nopea rytmi edellyttää ketteryyttä, pienempiä sarjoja ja kustannustehokkutta. Ennen taito oli painajan silmässä ja näpeissä. Nyt tarvitaan ennenkaikkea asiakasprosessien kokonaishallintaa. Menestystä saa mm. läpimenoaikojen nopeudella, prosessien läpinäkyvyydellä ja seurattavuudella asiakkaalle  ja asiakkaan kytkemisellä osaksi toimitusprosessia. Tähän tarvitaan edistyksellisiä järjestelmiä. Nyt niitä on olemassa ja niihin satsataan.

Erikoistu tai kuole!  Parhaat menestystarinat liittyvät usein erikoistumiseen. Jonkin tuotteen tai tuotekokonaisuuden ylivoimaiseen hallintaan. Etsi ja selvitä, missä voit olla ylivoimainen? Satsaa ja panosta ylivoimatekijöiden edelleen jalostamiseen. Kehitä ja jalosta! Tule alasi tehokkaimmaksi Suomessa, sitten Pohjolassa ja miksei koko Euroopassa. Siihen EU on antanut paremmat mahdollisuudet. Ole muutoksessa mukana! Mutta ei kai suomalaiseen tapaan vastahakoisesti, vaan vahvasti muutosta eteenpäin viemässä ja toteuttamassa!

Koska sisäistämme palveluiden ostamisen tärkeyden? Kun laite- ja materiaalitoimittajan, painotalon ja asiakkaan yhteistyö toimii aidosti, koko ala kehittyy harppauksin kaikkien eduksi. Haastan alan toimittajat kehittymään ja kasvamaan yhdessä ja vastaamaan asiakkaiden vaatimuksiin tehokkuudella ja ylivoimaisella osaamisella, jonka ainoastaan painettu media voi tarjota! 

Emme sano enää: Näin on tehty maailman sivu, sillä se kääntyy…

 

Pentti Yliheljo

Toimitusjohtaja

KTA-Yhtiöt Oy