FESPA Planet Friendly Guide Nostettu

FESPA VAHVISTAA SITOUMUSTAAN YMPÄRISTÖÖN LIITTYVÄÄN KOULUTUKSEEN JULKAISEMALLA PLANET FRIENDLY –OPPAAT MINIVERSIOINA.

Alunperin vuonna 2007 julkaistu opas, Planet Friendly on julkaistu uudelleen jaettuna johdanto-oppaaseen sekä 10:een eri osa-alueita käsittävään oppaaseen. Nämä oppaat ovat ilmaisia FESPAn jäsenille.

 

Oppaat ovat englanninkielisiä ja tarkoituksenaan ympäristöä säästäen kohdentua eri osa-alueille vielä jaettuna joko seri- tai digitaalipainajille. Näin niistä on helppo hakea juuri itselleen soveltuvaa tietoa. Johdanto-oppaan, Kestävää kehitystä tulevaisuudessa – miten painajat voivat vastata haasteisiin? lisäksi 10 muuta opasta ovat:

  • Pollution for Screen Printers
  • Pollution for Digital Printers
  • Hazardous Substances for Screen Printers
  • Emissions to Water for Screen Printers
  • Emissions to Air for Screen and Digital Printers
  • Waste for Screen Printers
  • Waste for Digital Printers
  • Paper and Other Substrates for Screen and Digital Printers
  • Environmental Management Techniques for Screen Printers
  • Energy for Screen and Digital Printers


Sean Holt, FESPAn pääsihteeri kommentoi: “Alallamme sekä lait että parhaat toimintatavat muuttuvat ja kehittyvät jatkuvasti ja Planet Friendly vastaa tähän haasteeseen. Tämän lisäksi olemme muuttaneet oppaita lukijaystävällisemmiksi. Pysyminen ajan tasalla alati muuttuvissa lakiasioissa vie aikaa etenkin pieniltä ja keskisuurilta yrityksiltä. Nyt oppaat on pilkottu pienempiin ja käytännöllisempiin kokonaisuuksiin, jonka pitäisi helpottaa ja tehostaa niiden käyttöä painoalalla työskentelevien ihmisten pyrkiessä yhä ympäristöystävällisempiin käytäntöihin.”


FESPA-Profit-For-Purpose-Logo 350Oppaat on tehty yhteistyössä Michel Cazan ja Paul Machinin kanssa. He ovat molemmat alan johtavia guruja, joilla on sekä tietotaitoa että käytännön kokemusta pyrittäessä kohti yhä ympäristöystävällisempää osaamista painoalalla.


FESPAn Profit for Purpose –ohjelma mahdollistaa tämänkin oppaan tekemisen niinkuin monen muunkin projektin maailmalla sijoittamalla näyttelyistä saamiaan tuottoja takasin tukeakseen kansainvälistä painoalaa.


Planet Friendly –oppaat ovat osa isompaa kokonaisuutta, joka antaa ympäristöneuvoja, esittelee hyviksi havaittuja toimintatapoja ja esimerkkitapauksia tekemällä niistä koulutusohjelmia kansainvälisiin seminaareihinsa ja näyttelyihinsä.


Tällä hetkellä oppaat ovat saatavissa englanninkielisinä, mutta niitä ollaan kääntämässä ranskan, Italian, saksan ja espanjan kielille.

Fespa Finlandin jäsenet saavat salasanan nettisivuille, josta oppaat löytyy. Muut voivat niitä ostaa 25 euron kappalehintaan. Ole yhteydessä Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. jos kiinnostaa. 

Viimeksi muutettu maanantai, 09 huhtikuu 2018 12:37